Groene thee: planten, bewerking, productie en bereiding

Dmitry Pekov
Welnu, groene thee wordt geproduceerd uit Camellia Sinensis, waar ook de andere soorten thee van afkomstig zijn. Verschillende theetypen onderscheiden zich door hun bewerking en, dienovereenkomstig, hun mate van oxidatie en fermentatie, die van invloed zijn op hun smaak- en aromaprofielen. Groene thee is minimaal geoxideerde en ongefermenteerde thee. Je hebt waarschijnlijk gehoord dat groene thee goed is voor de gezondheid.
Read more

Groene thee

Sergey Shevelev

Groene thee Groene thee of lücha, 绿茶, vormt de meest talrijke categorie van Chinese thees: hij telt honderden soorten. Hij wordt in alle 18 theeproducerende provincies van China gemaakt, omdat juist hij in het Hemelse Rijk meer dan andere soorten geliefd en gevraagd is. De belangrijkste bijzonderheid van groene thee ligt in de bewerkingstechniek, waarbij zoveel mogelijk gezonde stoffen bewaard blijven, terwijl in de smaak en het aroma zuivere gras- en bloemachtige tonen overheersen.   groene thee van MoyChay.nl   In de vorm van kleine groene theesnippertjes die wij gewend zijn, bestaat sinds de tijd van de Mingdynastie (1368-1644). Tot...

Read more